Aprenentatge entre iguals per a l’ús i millora del català i per a la relació entre el català i el contingut matemàtic
El proper dilluns 19 de setembre a les 17h farem la presentació online de l'oferta formativa d'enguany. (Per poder assistir a la sessió us preguem que us inscriviu a la sessió en aquest formulari Tots els inscrits rebreu l'enllaç a la sessió el mateix dilluns 19 al matí).
Es tracta d'una proposta formativa que vol contribuir a l'ús i aprenentatge del català des de l'aprenentatge entre iguals i prenent com a base els programes: Llegim i escrivim en parella i (En)Raonem en parella.
La proposta consta de 3 itineraris:
- (En)Raonem en parella, per a la resolució cooperativa de problemes matemàtics. L'objectiu és contribuir a la millora de la competència comunicativa en català (comprensió lectora, expressió oral i escrita) i alhora millorar la competència matemàtica i promoure el diàleg, el raonament i el discurs matemàtic en contextos de resolució de problemes de la vida quotidiana.
- Llegim en parella. L'objectiu principal és contribuir a la millora de la comunicació oral i comprensió lectora en català.
- Llegim i escrivim en parella. L'objectiu principal és contribuir a la millora de la comunicació oral, comprensió lectora i expressió escrita en català, amb un èmfasi especial en la competència escrita.
Des de la perspectiva del tractament integrat de llengua i contingut, es tracta d’una proposta que, entre altres coses, se situa en línia amb els nous currículums i, per tant, ofereix un disseny concret per al seu desenvolupament amb evidències d'aprenentatge contrastades. Per aquest motiu, hem fet un ajust del disseny de les sessions, materials i formació per tal de complir amb aquest objectiu, sense perdre de vista la tutoria entre iguals, la participació de les famílies i el treball en xarxa del professorat com a bases conceptuals de la proposta.
Els cursos tindran una certificació de 60 hores i seran finançats pel Departament d'Educació.
Us animem a assistir i conèixer la proposta i així poder acabar de decidir quins itineraris us interessen i les diferents possibilitats i combinacions que podeu triar per seguir avançant en la formació del claustre i en la millora educativa del vostre centre.
Si hi esteu interessats però no podeu assistir a la trobada, us podeu adreçar al nostre correu: grupderecercagrai@gmail.com , o a la persona formadora del GRAI amb qui tingueu contacte.
Us hi esperem!
Equip GRAI
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada