WEB DEL GRAI

Visita el web del GRAI a http://grupsderecerca.uab.cat/grai/

dimecres, 14 d’abril del 2021

Seguim avançant!

Projecte Viver d'Aprenentatge Comunitari - VAC 360

El projecte VAC, desenvolupat per l'AEI Raval i amb la col·laboració del GRAI, segueix actiu aquest curs 20-21.

Actualment el projecte pretén donar continuïtat als avenços aconseguits en la utilització del programa Llegim en parella en les dues fases anteriors (1ª fase: 2016-17 i 2ª fase: 2017-19) i contribuir a la seva consolidació des de la Perspectiva de l'Educació a Temps Complet i en coherència amb els eixos de treball i accions del Pla d'Educació de Ciutat Vella (2019-23).

En aquesta línia, des del GRAI estem realitzant accions de formació, modelatge i acompanyament en el desenvolupament del programa educatiu Llegim en parella, en format presencial i semi-presencial a l'equip educatiu que hi participa. Enguany per la situació de pandèmia cap centre educatiu ha pogut incorporar-se al projecte.

El desenvolupament de la proposta es fa en dos grups d'edats: infants i adolescents i les seves famílies. La proposta actual inclou un pla de seguiment i recerca en el que es recullen dades de comprensió lectora, d'autoconcepte lector i de participació de tots els agents implicats: infants i adolescents, famílies i educadores; per tal de poder fer un informe final, a partir de l'evidència científica, amb els resultats assolits durant aquest curs.


A les sessions de seguiment que estem fent hem pogut observar que la selecció de parelles que participen en el projecte estan molt motivades i mostren interès en millorar la seva comprensió lectora, sobretot el grup d'adolescents.