WEB DEL GRAI

Visita el web del GRAI a http://grupsderecerca.uab.cat/grai/

dimarts, 29 de novembre del 2016

COMENÇA EL CURS A LES XARXES DE FORMACIÓ DEL GRAI

Llegim i escrivim en parella
Durant el mes d’octubre la Maite Oller va iniciar de nou la formació a la Xarxa de 17 centres que hi ha a Catalunya, gràcies al suport del Departament d’Ensenyament.
Aquest mes de novembre s’han obert dues Xarxes més. Una Xarxa a Vila-Seca i Salou, amb un format diferent ja que la Maite Oller des del GRAI i amb el suport del Departament d’Ensenyament, guia i col·labora amb la Imma Graset, professional LIC de la zona, per a que sigui ella mateixa qui faci la formació als 11 centres inscrits.
Alhora, també s’ha obert una nova Xarxa a Palma de Mallorca, amb 7 centres, amb la Carme Navas de l’equip del GRAI com a formadora.
A Mallorca segueix activa la Xarxa d' Inca, amb la Marta Flores com a formadora i 11 centres participants dels quals alguns ja són centres de tercer any i altres comencen enguany en el desenvolupament del programa a les seves aules.

Reading in pairs
El mes d’octubre la Maite Oller també ha iniciat altra vegada la Xarxa que hi ha a Catalunya des de fa tres anys amb el suport del Departament d’Ensenyament, enguany amb 10 centres.

Leemos en pareja/Bikoteka Irakurtzen
Ester Miquel continúa la formación en la Red de Navarra, que desde el curso 2012-13 ya lleva implicados 30 centros, trabajando sobre todo en lengua castellana y euskera, pero algunos también se han iniciado en Reading in pairs. Este año algunos centros ampliaran el programa a Escribimos en pareja, con la intención de afianzar en sus aulas las competencias lectoras y escritoras.
Este mes de noviembre Ester Miquel también ha iniciado la formación en una nueva Red de Leemos en pareja en Asturias que, impulsada por el CPR Cuencas Mineras, cuenta con 8 centros participantes.


(En)Raonem en parella
Marta Flores segueix com a formadora del programa en diferents zones geogràfiques i amb diferents nivells d'expertesa entre els seus integrants. Per una banda, segueix la Xarxa iniciada el curs passat a Mallorca, amb el suport del CEP d'Inca i la Xarxa de Catalunya amb el suport de l'ICE de la UAB, que enguany ha duplicat els centres participants respecte la xarxa pilot iniciada el curs passat. Seran un total de 13 centres que seguiran la formació i desenvolupament del programa als centres respectius.

Binaka Arrazoitzen/Razonar en pareja
A su vez, en Euskadi, se ha iniciado una nueva Red del programa en euskera, con Marta Flores como coordinadora, que cuenta además con el apoyo de los Berritzegunes de Irún y Donostia. Se da la circunstancia que estos mismos Berritzegunes ya impulsaron en su momento la formación de redes de Bikoteka Irakurtzen eta Idazten a partir del curso 2009-10 y ahora, cuando cuentan ya con centros expertos que realizan el programa de manera autónoma, han empezado a impulsar el desarrollo de Binaka Arrazoitzen en su zona de influencia. La red se compone de 12 centros en el que participan 24 profesores y profesoras, con 902 alumnos implicados, que se situan entre 3º de primaria y 2º de secundaria. 
¡Un éxito de participación!