WEB DEL GRAI

Visita el web del GRAI a http://grupsderecerca.uab.cat/grai/

dilluns, 28 d’octubre del 2013

Encontre Internacional d’experiències de tutoria entre iguals en l’àmbit de la UAB, UB i Universidad de la República


Dijous, 14 de novembre, a las 10, a l’aula Gregal, de l’edifici del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Objectiu

En el context universitari, la utilització de la tutoria entre iguals, mètode d’aprenentatge entre alumnes, si bé compta amb més tradició en l’àmbit anglosaxó, és cada vegada més gran i més ric en l’àmbit iberoamericà. Hi ha bones experiències a Catalunya, a Espanya i a alguns països llatinoamericans. L’encontre recull tres experiències com a simple mostra. N’hi ha, òbviament, moltes més. Però la proximitat dels professionals ens ha fet possible concretar aquest primer encontre que pretén ser un espai de reflexió i intercanvi sobre les experiències dutes a terme a dues universitats catalanes (Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat de Barcelona) i una uruguaiana (Universidad de la República).

 Programa

10 h.. Benvinguda i presentació “La tutoría entre iguales en el contexto universitario”. David Duran i Marta Flores. Grup de Recerca sobre Aprenentatge entre Iguals (GRAI). ICE de la UAB.

 10.45 h.  “Tutorías entre pares en la Universidad de la República”. Carina Santiviago i Aldo Mosca. Universidad de la República. Uruguay.

 11.30 h. “El programa de tutoría entre iguales en los estudios de las artes de la Universitat de Barcelona”. Eva Gregori, Guillem Antequera i José Luis Menéndez. Observatori sobre la Didàctica de les Arts (ODAS). Universitat de Barcelona.

 12.15 h.  “Tutoría entre iguales en la UAB”. Gabriel Chancel y Roser Pericon. Unitat d’Assessorament Psicopedagògic. Universitat Autònoma de Barcelona)

13. h. Diàleg obert.

 Les intervencions de les tres experiències seran de 45 minuts, incloent-hi uns 15 per a preguntes a cada grup. Al final hi haurà un espai d’una hora per a l’intercanvi obert.

Suport

Per tal de fer més profitós l’encontre, us recomanem la lectura dels documents següents. 

a. Universidad de la República  http://www.comunicacion.edu.uy/sites/default/files/diagramacion_TEP_II_corregido4.pdf

b. Universitat de Barcelona http://www.odas.es/site/new.php?nid=38

 c. Universitat Autònoma de Barcelona  http://ddd.uab.cat/record/71589?ln=es

 Organitza

Grup de Recerca sobre Aprenentatge entre Iguals (GRAI) de l’ICE de la UAB. http://grupsderecerca.uab.cat/grai/

 En col·laboració amb l’ODAS de la UB. http://www.odas.es/site/index.php