WEB DEL GRAI

Visita el web del GRAI a http://grupsderecerca.uab.cat/grai/

dimarts, 12 de novembre del 2019

Participació del GRAI a la 5a Jornada d'INNOVACIÓ FECC: L'aprenentage cooperatiu

El passat dijous 7 de novembre membres del GRAI van participar a la 5a Jornada d'INNOVACIÓ organitzada per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

La Jornada, centrada en l'Aprenentatge Cooperatiu, va aplegar un bon nombre de persones pertanyents a equips docents i directius, titulars de centres, així com diferents professionals educatius, tots ells interessats per la millora de les pràctiques educatives als respectius centres.

L'objectiu de la Jornada: aprofundir sobre l'aprenentatge cooperatiu des de diferents perspectives i conèixer bones pràctiques d'alguns centres amb la finalitat d'aportar referents per a l'orientació del col·lectiu de centres que formen part de la FECC.

A la sessió es van presentar tres conferències per part del GRAI:

La primera presentada per la Dra. Marta Flores de la Universitat Autònoma de Barcelona, titulada:

Aprenentatge cooperatiu: principis, dimensions i condicions per a una pràctica efectiva a les aules.
La segona, presentada per Dra. Mariona Corcelles professora de Blanquerna, URL: La cooperació entre docents en comunitats d'indagació. 

Es van presentar també tres bones pràctiques a centres:
  1. Projecte FAIG, a càrrec d'Anna Pujol, professora de la Salle Manresa.
  2. Cooperar per aprendre, aprendre a cooperar, a càrrec de l'equip docent de l'Escola Pia.
  3. El camí per incorporar l'aprenentatge cooperatiu, a càrrec de Encarna Hernández, responsable pedagògica de la Fundació Educativa La Mercè.I, finalment, va tancar la jornada el Dr. David Duran, coordinador del GRAI i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona amb una conferència titulada:


Perspectives de l'Aprenentatge Cooperatiu